Καμπάνια: Ζωή και Όχι Επιβίωση [#zoikaioxiepiviosi]

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

 

 

Για πόσο ακόμα

απλώς θα επιβιώνουμε;

Ας είμαστε ειλικρινείς…

Δουλεύουμε σήμερα, χωρίς να ξέρουμε τι θα κάνουμε αύριο. Δουλεύουμε λίγο ή πολύ, πάντως για λεφτά που δεν μας βγάζουν το μήνα ούτε για πλάκα. Κάποιοι/ες δεν δουλεύουμε καν. Ορισμένοι/ες έχουμε σπουδάσει και δεν βρίσκουμε δουλειά στο αντικείμενό μας. Άλλες/οι δεχθήκαμε να δουλέψουμε part-time σε άσχετο αντικείμενο και κάποια στιγμή δεν ήμασταν πλέον χρήσιμοι/ες. Βρεθήκαμε ξανά άνεργες και άνεργοι.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάποιοι/ες φτάνουμε τα 30 ή τα έχουμε ξεπεράσει και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φύγουμε από το σπίτι των γονιών μας. Δεν έχουμε πάψει να εξαρτόμαστε από την βοήθειά τους. Και όχι επειδή το έχουμε επιλέξει.

Οι μήνες περνάνε είτε ως μήνες ανεργίας είτε ως μήνες που εργαζόμαστε κάπου όπου προσπαθούμε κάτι να βγάλουμε μέχρι την επόμενη δουλειά. Μέχρι την επόμενη κατάσταση. Μέχρι να δουλέψουμε σε αυτό που σπουδάσαμε ή να «πιάσουμε την καλή» των 700 και 800 ευρώ.

Εργοδότες που ξεσαλώνουν πάνω μας, ένα πολιτικό σύστημα που σφυρίζει κλέφτικα για την κατά τα άλλα «πολυαγαπημένη» νεολαία του, μια κυβέρνηση που «πουλάει σωτηρία» ενώ μας βυθίζει μέρα με τη μέρα στον ίδιο βούρκο με τις προηγούμενες και οι ευρωπαίοι σωτήρες «δανειστές» παρακολουθούν με τα κιάλια τους το κοινωνικό τους πείραμα: «για να δούμε… θα την παλέψουν;».

 

Νομίζουμε ότι το να τα συζητάμε απλώς ο  καθένας και η κάθε μία με τις παρέες του δεν φτάνει.

Αυτό που χρειάζεται είναι με κάποιο τρόπο να υπάρξει μια δράση. Δράση για καλύτερη ενημέρωση αλλά και δράση που θα στέλνει το μήνυμα σε όλα τα κόμματα, τις κυβερνήσεις και τα επιτελεία που αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο για τις ζωές μας ότι είμαστε απέναντί τους και δεν πρόκειται να δεχθούμε ήσυχα ήσυχα την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει.

 

Ζωή και Όχι Επιβίωση

[[ #zoikaioxiepiviosi ]]

Στόχος; Με την καμπάνια “Ζωή και Όχι Επιβίωση” επιχειρούμε να αναδείξουμε την ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για εμάς, την νέα γενιά εργαζομένων και ανέργων στην Ελλάδα το 2018,  να ευαισθητοποιήσουμε ευρύτερο κόσμο, να δράσουμε και να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα πράγματα.

Απέναντι μας ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε τόσο την κυβέρνηση όσο και την (δήθεν) αντιπολίτευση, την εργοδοσία καθώς και τους επιτρόπους της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Σκοπός μας  είναι αυτοί και αυτές που θα υποστηρίξουν την καμπάνια και τα αιτήματά της να γίνουν πολλοί και πολλές έτσι ώστε σε πρώτη φάση να δείξουμε την αντίθεση μας με την υπάρχουσα κατάσταση.

 

Τι απαιτούμε συγκεκριμένα;

Άμεση αύξηση στους μισθούς

Αύξηση του κατώτατου μισθού. Καμία ηλικιακή διάκριση ή διάκριση λόγω πρώτης απασχόλησης. Ενιαίος κατώτατος μισθός και αύξησή του προκειμένου να καλύπτει το σύνολο των αναγκών μας, από τις πιο βασικές μέχρι την μόρφωση και την ψυχαγωγία. Κανείς κάτω από 751 ευρώ.

Εργασία μόνιμη και σταθερή και όχι απλήρωτη ή με ωράρια- λάστιχο – Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους/ες

Άμεση κατάργηση του «δοκιμαστικού» πρώτου χρόνου στις αορίστου χρόνου συμβάσεις εργασίας. Προώθηση της πλήρους απασχόλησης έναντι της μερικής. Άνοιγμα θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και κατάργηση προγραμμάτων voucher. Απαγόρευση κάθε είδους απλήρωτης εργασίας υπό την μορφή δοκιμαστικών, πρακτικών, μαθητειών κλπ. Ουσιαστικός έλεγχος και ποινική ευθύνη των εργοδοτών που απασχολούν με αυτούς τους όρους εργαζομένους. Επαναφορά της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων και προστασία των εργαζομένων. Άμεση επανακατοχύρωση της αρχής της εύνοιας (υπερίσχυση της εκάστοτε ευνοικότερης σύμβασης για τον εργαζόμενο) και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Καμία εξατομίκευση στους όρους εργασίας.

Eπίδομα ανεργίας για όλους/ες τους άνεργους/ες

Κανένας άνεργος/η χωρίς επίδομα ανεργίας ικανό για να καλύπτει τις ανάγκες του!

Άμεση αύξηση του αφορολόγητου ορίου! Αφορολόγητο από 12.000 ευρώ και πάνω.

Καμία επιβάρυνση όσων ήδη αγωνιούμε να τα βγάλουμε πέρα με όσα βγάζουμε από την δουλειά μας, με φόρους εισοδήματος. Ας φορολογηθούν όσοι τα βγάζουν 10 και 20 φορές παραπάνω από εμάς.

 

Ποιοι τα λέμε αυτά; Αυτοί και αυτές που παίρνουμε την πρωτοβουλία για αυτό είμαστε η Generation400, μια κίνηση νέων εργαζομένων και ανέργων που επιδιώκει να μιλήσει για όλα αυτά. Να καταστήσει ορατή την παραπάνω κατάσταση. Να ξεκαθαρίσει ότι ούτε θα την παλέψουμε (έτσι) αλλά ούτε και θα χωνέψουμε αυτή την σάπια καθημερινότητα της μνημονιακής καφρίλας.

 

Συμφωνείς με την κίνηση;

Θεωρείς δίκαια τα αιτήματα;

Θες να γίνεις κομμάτι της προσπάθειας;

Τότε επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις πως μπορείς να ενισχύσεις την καμπάνια!