Την Πέμπτη ψηλά το κεφάλι

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εμείς που είμαστε άνω των 25 και δουλεύουμε με 495€ // που είμαστε κάτω των 25 και δουλεύουμε με 431€ // που δουλεύουμε μαύρα και ανασφάλιστα // με 200 τον μήνα και 2€ την ώρα // που δουλεύουμε part-time, ευέλικτα με μισθό – χαρτζιλίκι // που τρέχουμε από συνέντευξη σε συνέντευξη // είμαστε πολλοί/ες και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Μην τους κοιτάμε άλλο! Να δράσουμε!

Γιατί να κατέβουμε στην απεργία θα ρωτήσει κάποιος… τι θα αλλάξει; Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να απεργήσουμε ή/και να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στην υπάρχουσα κατάσταση φτώχεια και ανεργίας και πέρα από όλα τα υπόλοιπα ξέρουμε ότι ενοίκιο + ρεύμα + νερό + φαγητό + μια σειρά από άλλα πράγματα που χρειάζεται κανείς για να ζήσει αξιοπρεπώς δεν ικανοποιούνται με 200-300 και 400 ευρώ το μήνα.

Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε ως η «γενιά των 400€»! Γιατί αν περάσει το εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν, μας καταδικάζει στον υποκατώτο μισθό, στις ευέλικτες μορφές εργασίας, στην επισφάλεια και την ανεργία. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά και η εργοδοσία και η κυβέρνηση! Γιατί είμαστε οργισμένοι/ες και αποφασισμένοι/ες να μη ζήσουμε με 400€!

Γι’ αυτό την Πέμπτη 8/12 να συμβάλλουμε ο καθένας/μια όπως μπορεί με στόχο να πούμε το εξής απλό: «Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ», δεν θέλουμε να μένουμε με τους δικούς μας μέχρι τα σαράντα και να ζούμε με μισθούς χαρτζιλίκια. Να προσπαθήσουμε αν μπορούμε σε συνεννόηση με το σωματείο, αν υπάρχει εκεί που δουλεύουμε, να κάνουμε απεργία. Αν δεν μπορούμε, τότε να μιλήσουμε με τους συναδέλφους μας στη δουλειά και τους γνωστούς μας, να τους ενημερώσουμε, να κοινοποιήσουμε καλέσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Όχι για να στηρίξουμε τις εκάστοτε πολιτικές ή συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά εμάς τους ίδιους και τις ίδιες. Ούτως ή άλλως, όσα εμείς βγάζουμε σε 2 χρόνια ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τα βγάζει σε ένα μήνα και τα διάφορα επιτελεία και οι σοφοί της κυβέρνησης και των «θεσμών» είναι κάθε εβδομάδα στο γραφείο του, με όλη την τεχνογνωσία τους να εξαντλείται στο πως θα μας κάνουν να ζούμε με όλο και λιγότερα.

Εμείς που δουλεύουμε χωρίς να μπορούμε να ζήσουμε από τον μισθό μας, σε γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες, call center, ρουχάδικα, ταχυφαγεία, οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι, οι καθηγητές που ψευτοζούμε από τα ιδιαίτερα, είμαστε όλοι και όλες αυτοί/ες που πρέπει να αναλάβουμε δράση, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και κυρίως να τις πάρουμε από τα χέρια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν. Την Πέμπτη ψηλά το κεφάλι! Είμαστε αυτοί και αυτές που αγωνιζόμαστε κάθε μέρα και τον λόγο τον έχουμε εμείς, ούτε η εργοδοσία, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι βολεμένοι τους.

όλοι/ες στις διαδηλώσεις

στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης!

400generation

Μπορείτε να δείτε το κείμενο και σε Scribd

15354106_10210045074116070_1662367546_o