Ενημέρωση | Συλλήψεις εργαζομένων στα Γιάννενα

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Νέα τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη φορά στα Γιάννενα!

Την Κυριακή 27/11 με εντολή-μήνυση της διοίκησης της εταιρίας ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ και μετά από ανθρωποκυνηγητό συνελήφθησαν μέσα από τα σπίτια τους  δύο εργαζόμενοι που είχαν διαπράξει το “έγκλημα” να διεκδικούν τα δεδουλευμένα  από τον πρώην εργοδότη τους  Καρυπίδη, αλλά και την επαναπρόσληψη τους στη MARKET IN που τον εξαγόρασε.

Για να τα πάρουμε λίγο όλα από την αρχή.

Η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ , εξαγόρασε την προηγούμενη χρονιά την αλυσίδα Καρυπίδη  με πάνω από 110 supermarket, η οποία πτώχευσε. Η εταιρία άφησε στο δρόμο 1400 εργαζόμενους, 15 μήνες απλήρωτους, στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης. Δεν ξεχνάμε την εργαζόμενη στα Γιαννιτσά που αυτοκτόνησε. Ως γνωστόν όποιος “επενδυτής” πτωχεύει στην Ελλάδα, μπορεί να αφήνει τους πάντες απλήρωτους και να κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος, με τις λιμουζίνες του, να το παίζει πχ πρόεδρος σε ποδοσφαιρική ΠΑΕ κλπ.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν πραγματοποιούν ένα πολύμηνο αγώνα στα Γιάννενα και σε άλλες περιοχές διεκδικώντας τα προφανή, τα δεδουλευμένα τους και την επαναπρόσληψη τους από τη νέα εργοδοσία τη MARKET IN. Αν και η διοίκηση είχε υποσχεθεί την επαναπρόσληψή τους εδώ και ένα μήνα που έχει ξανανοίξει το κατάστημα στα Γιάννενα, τους εμπαίζει διαρκώς. Η μόνη απάντηση που έχει δώσει όλο αυτό τον καιρό είναι το κάλεσμα της αστυνομίας και των ΜΑΤ, όπου πριν 3 βδομάδες χτύπησαν έξω από το κατάστημα εργαζόμενους, αλληλέγγυους και συνδικαλιστές. Το κυνήγι μαγισσών όμως συνεχίζεται μέχρι και το σπίτι όποιου και όποιας τολμάει να σηκώνει ανάστημα να τολμάει να αγωνίζεται, να τολμάει να διεκδικεί τα αυτονόητα.

Μετά το σπάσιμο λοιπόν της απεργίας των εργαζομένων στα Zara που αντιδρούσαν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, με εντολή διοίκησης και αυτή , έρχεται και δεύτερη παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας όπου αυτή τη φορά σέρνει στο αυτόφωρο εργαζόμενους και απολυμένους.

Αυτή λοιπόν είναι και η περίφημη ανάπτυξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η καταστολή, η εμπέδωση σαν κανονικότητα των απολύσεων και της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας, τους μισθούς χαρτζιλίκια, τη φορολεηλασία με πασπαλισμένο κοινωνικό μέρισμα , τους νταήδες εργοδότες να κάνουν ότι θέλουν παρέα με την αστυνομία.

Να σταματήσουν οι διώξεις

Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να σταθούμε δίπλα σε όποιον αγωνίζεται

για να σπάσει επιτέλους η συναίνεση και η αποδοχή της μνημονιακής (μη) ζωής