Οι σφαίρες τους έχουν πολλά ονόματα

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Καταστολή, ανεργία, επισφάλεια, μετανάστευση
Οι σφαίρες τους έχουν πολλά ονόματα

Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν η εξέγερση της γενιάς μας ενάντια σε ένα μέλλον που προδιαγραφόταν
δυσοίωνο. Ήταν η πρώτη φορά μέσα στην κρίση που η γενιά μας αντιστάθηκε και βγήκε στο δρόμο
κάνοντας φανερή την παρουσία μας. Όσα έγιναν εκείνο το μήνα, οι συζητήσεις, οι καταλήψεις σχολείων,σχολών, δημόσιων κτηρίων και κεντρικών δρόμων απέδειξαν ότι η γενιά μας έχει την φαντασία, την επιμονή και τον τσαμπουκά να αγωνίζεται για το μέλλον της.

Οχτώ χρόνια μετά, η γενιά μας καλείται να ζήσει όπως διαισθανόταν τότε. Τότε δολοφόνησαν έναν
έφηβο στο κέντρο της Αθήνας, και σήμερα συνεχίζουν να προσπαθούν να μας τελειώσουν σκοτώνοντας μέρα τη μέρα μια ολόκληρη γενιά. Ζούμε σε μία μονιμη ανασφάλεια, σε ένα παρόν χωρίς κανένα όνειρο για το μέλλον, με φίλους και γνωστούς να μεταναστεύουν, και καλούμαστε να ζήσουμε με 400€ και αν…

Την ώρα που μας κοστολογούν κάτω και από 400 ευρώ εμείς απαντάμε ξαναβγαίνοντας στους δρόμους για τη ζωή και το μέλλον μας. Γιατί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, οι αλλαγές στην φορολογία και πολλά άλλα δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να περάσουν. Γελιούνται αν νομίζουν πως θα γίνουμε η γενιά των “υποκατώτατων” μισθών. Είμαστε η γενιά που θα βάλει τέλος στην ευέλικτη, απλήρωτη, και εκ περιτροπής εργασίας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες. Όσο και να θέλουν να γίνουμε η “χαμένη γενιά” των 400 ευρώ, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρινα ξαναβγούν στο προσκήνιο οι ανάγκες μας.

400generation

Μπορείτε να δείτε το κείμενο και σε Scribd

15319227_10210029045635368_8302025255413262645_n