Ενημέρωση | παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για την απόλυση εγκύου [φωτογραφίες]

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares

 

 

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση την Τετάρτη 18/4 ενάντια στην απόλυση εγκύου εργαζομένης στον Περιστέρι έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας όπου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον εργοδότη.

Ο εργοδότης επιμένει να μην δέχεται την επαναπρόσληψη. Άλλος ένας αγώνας για τα δικαιώματα ακόμα μίας απολυμένης εγκύου μόλις ξεκίνησε! Θα είμαστε δίπλα της!

Δείτε επίσης ενημερώσεις σχετικά με το ζήτημα από το σχήμα Λάντζα στον χώρο του επισιτισμού

 

 

Ακολουθεί το κείμενο παρέμβασης


Αγώνας για την άμεση επαναπρόσληψη της εγκύου. Θα μας βρουν και πάλι απέναντι τους.

Είναι σχεδόν καθημερινότητα για πολλές εργαζόμενες η πίεση που δέχονται στους χώρους εργασίας τους αναφορικά με το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης και το τι αυτό συνεπάγεται για την επαγγελματική τους πορεία. Εξίσου πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου έγκυες απολύονται καθώς για τους ασύδοτους εργοδότες αποτελούν ένα βάρος ενώ πολλές φορές αντιμετωπίζονται ως «άρρωστες» αφού δεν μπορούν να «ανταποκριθούν» στους συνηθισμένους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς που επιβάλουν , στην πολυαπασχόληση , τις απλήρωτες υπερωρίες κτλ . Το δικαίωμα στη προστασίας της μητρότητας είναι στην αντίληψη τους απλά ένα επιπλέον κόστος το οποίο πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουν . Ο αγώνας για την επανασπρόσληψη της συναδέλφισσας συνεχίζεται. Συνεχίζεται πρώτα και κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς διεκδικώντας τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει ως εργαζόμενοι και τα τελευταία χρόνια ένα ένα καταργούνται. Συνεχίζεται μέσα από την αλληλεγγύη των εργαζομένων ώστε κανείς να μην είναι μόνος του απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Καμία σκέψη για απόλυση εγκύου
Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας
Η Προστασία της μητρότητας να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος