Novartis: Ποιοι τα φάγανε; Πάντως δεν τα φάγαμε μαζί!

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  • 74
  •  
  •  
  •  
  •  
    74
    Shares

 

Η συζήτηση στα κανάλια για το σκάνδαλο Novartis περιορίζεται σε μια κοκορομαχία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Οι μεν τρίβουν τα χέρια τους για το χτύπημα που κατάφεραν στην αντιπολίτευση, οι δε βγαίνουν στα κεραμίδια καταγγέλλοντας τα πολιτικά κίνητρα της κυβέρνησης και την στοχοποίηση πολιτικών στελεχών της αντιπολίτευσης χωρίς ικανά στοιχεία.

 

Που όμως βρίσκεται η ουσία του σκανδάλου Novartis;

Πέραν του αισθήματος που πλανιέται πως για άλλη μια φορά οι πραγματικοί ένοχοι θα τη σκαπουλάρουν η ουσία βρίσκεται κατ’ αρχάς στο σκάνδαλο αυτό καθαυτό. Το κράτος κανόνιζε υπερτιμολογήσεις στα φάρμακα για να βγάζει λεφτά η Novartis, δηλαδή μια πολυεθνική. Το κράτος δημιούργησε, συντήρησε και ΣΥΝΤΗΡΕΙ το θεσμικό πλαίσιο για να εξυπηρετείται το φαγοπότι της πολυεθνικής. Όλοι γνωρίζουμε πως μετά το φαγοπότι θα ταϊστούν και τα σκυλιά. Και τα λεφτά που φάγανε για άλλη μια φορά τα πλήρωνε και τα πληρώνει ο φορολογούμενος, μέσα από τους προϋπολογισμούς και τα μνημόνια. Το ίδιο έγινε με τις τράπεζες, με τα εξοπλιστικά κτλ, πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε για να βγάζουν κέρδη κάποιοι πολύ λίγοι.

 

Η πολιτική αλητεία δεν έχει όριο!

Επί χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην χώρα, μας έχουν πρήξει μέσα κι έξω από την χώρα, πως ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Μας έλεγαν το 2009 πως υπάρχει μια γενιά (η γενιά των 700€ τότε) η οποία έζησε άνετα και είναι αυτή που φταίει για την κρίση, για την χρεοκοπία της χώρας. Η πιο χυδαία όμως έκφρασή αυτής της αλητείας ήταν το περίφημο “Μαζί τα φάγαμε”. Με βάση τα παραπάνω σήμερα μας έκαναν γενιά των 300 και 400 €. Μια γενιά που είτε θα είναι άνεργη είτε θα υποαπασχολείται είτε θα δουλεύει 12 ώρες την ημέρα ακόμα και τα Σάββατα. Μια γενιά κακοπληρωμένη, που δεν μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί και να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με όσα λένε, αυτή η γενιά, η δικιά μας γενιά δηλαδή, όλοι και όλες εμείς που την βγάζουμε και δεν την βγάζουμε κάθε μήνα, «τα φάγαμε» μαζί με αυτούς! Ποιους; Τους πολιτικούς καριέρας, τους διαπλεκόμενους με σκάνδαλα εκατομμυρίων, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοκαναλάρχες, τους πάσης φύσεως μιζαδόρους. Θέλουν να μοιραστούμε το φταίξιμο με όλους αυτούς τους απατεώνες!

 

 

Το κράτος και το καθεστώς των μνημονίων δεν υπηρετεί τους νέους ανθρώπους!

Σύμφωνα με την δικογραφία υπολογίζεται πως την περίοδο 2000 με 2015 θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομηθεί 30 δις ευρώ. Την περίοδο των μνημονίων λοιπόν που έπρεπε ο λαός να βάλει το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη το πάρτι του φαρμάκου δεν είχε όριο. Σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγο έλλειψης προσωπικού, υλικού και χρηματοδότησης, που μεγάλο κομμάτι νέων πετιέται εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγο αδυναμίας ασφάλισης, που όλοι καταλαβαίνουμε πως η υγεία στην χώρα όπως και οτιδήποτε δημόσιο πάει προς ιδιωτικοποίηση, το κράτος χάρισε τα λεφτά μας στην Novartis. Εύλογα συμπεραίνουμε λοιπόν πως το κράτος και το καθεστώς των μνημονίων δεν υπηρετεί τους νέους ανθρώπους αλλά τα συμφέροντα των πολυεθνικών!

 

Το πιο μεγάλο σκάνδαλο: η ενοχοποίηση της νέας γενιάς

Όλοι αυτοί οι «σημαντικοί κύριοι», οι μεγάλοι και τρανοί, τα πολιτικά λαμόγια δηλαδή, που σήμερα κοκορομαχούν για την Novartis, αποτελούν τις δυνάμεις αυτές που υλοποιούν στηρίζουν και θα στηρίζουν την μνημονιακή πραγματικότητα, θα υπηρετούν δηλαδή ένα θεσμοθετημένο σκάνδαλο και μια ανεπανάληπτη ληστεία στις πλάτες μας.

Το τεράστιο σκάνδαλο λοιπόν είναι η πλύση εγκεφάλου που έκαναν σε εμάς τους νέους, πως “μαζί τα φάγαμε” για να δεχτούμε και μάλιστα με τύψεις ένα μέλλον ξεριζωμού και μετανάστευσης, διαρκούς ανασφάλειας, χωρίς να μπορούμε να σχεδιάσουμε και να ονειρευτούμε το μέλλον μας.

 

ΖΩΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Ριζική αύξηση στους μισθούς

Κανείς στην δουλειά με λιγότερα από 751€!

Λεφτά για την νεολαία και όχι δώρα στις πολυεθνικές, τις τράπεζες και το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά για όλους