Νεκρός 25χρονος ντελιβεράς στην Ιεράπετρα Κρήτης

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  • 66
  •  
  •  
  •  
  •  
    66
    Shares

Άλλος ένας νέος εργαζόμενος πηγαίνει στην δουλειά του και δεν γυρνάει ποτέ.

Νεκρός 25χρονος ντελιβεράς στην Ιεράπετρα Κρήτης. Άλλος ένας θάνατος εργαζομένου προστίθεται σε μια μακριά λίστα τραγικών γεγονότων. Για ακόμα μια φορά ένας εργαζόμενος πάει στην δουλειά του και δεν γυρνάει ποτέ. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το να εργάζεσαι σήμερα, μέσα στην βάρβαρη, ανταγωνιστική και κυνικά αντεργατική καθημερινότητα της κρίσης, σημαίνει να κινδυνεύεις καθημερινά: από τα μαγαζιά fast food (βλ. Everest), τις αλυσίδες καφέ (βλ. Mikel), μέχρι τους συμβασιούχους στους δήμους (βλ. νεκρή καθαρίστρια Ζωγράφου) αλλά και άλλους τομείς.

Ο λόγος είναι απλός: η παντελής υποταγή όλης της εργασιακής διαδικασίας στην «μείωση του λειτουργικού κόστους», η λυσσαλέα προσπάθεια απόσπασης κέρδους σημαίνει πρώτα και κυρίαρχα υποτίμηση των συνθηκών εργασίας, των ωραρίων, του εξοπλισμού, των κανονισμών ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Δεν σπεύδουμε να προδικάσουμε ως προς τις τυχόν ευθύνες σε σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός του 25χρονου ντελιβερά που έφυγε από την ζωή χθες το βράδυ στην Κρήτη στην περιοχή της Ιεράπετρας. Ωστόσο, σπεύδουμε να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για άλλο έναν θάνατο εν ώρα εργασίας, για άλλον ένα θάνατο νέου εργαζομένου, για άλλον ένα θάνατο ντελιβερά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι στην ίδια ηλικία δουλεύουν πολλές ώρες, σε άθλιες συνθήκες, για πολύ λίγα λεφτά και αναμετριούνται καθημερινά με την επιβίωση τους είτε εντός ωραρίου είτε μετά από αυτό.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ για το θάνατο του 25χρονου

πηγή: alfavita.gr

«Ο 25χρονος είχε υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλους τραυματισμούς από τη σύγκρουση με το ΙΧ που οδηγούσε ο ηλικιωμένος άνδρας

Θρήνος επικρατεί στην περιοχή της Ιεράπετρας καθώς υπέκυψε στα τραύματα του ο 25χρονος ντελιβεράς που ενεπλάκη στο τροχαίο που σημειώθηκε χτες το απόγευμα στο Στόμιο.

Ο 25χρονος είχε υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλους τραυματισμούς από τη σύγκρουση με το ΙΧ που οδηγούσε ο ηλικιωμένος άνδρας και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ο άτυχος νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή στις 11.30 το βράδυ με τους γιατρού να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.»

Διαβάστε περισσότερα και εδώ (πηγή: thousandnews)