«Μετα-Μνημόνιο»: Live your myth in Greece

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μμ, στο MatchPoint η πρωτοβουλία Generation400 σας καλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Mεταμνημόνιο: Live your myth in Greece».

«Είναι η Ελλάδα το ιδανικότερο μέρος να ζεις και να δουλεύεις μετά το τέλος των μνημονίων; Μη βιαστείς να απαντήσεις αρνητικά, θυμήσου: Η Κυβέρνηση που πολύ μας αγαπά, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό και θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Υποκατώτατος δεν θα υπάρχει πια και όλοι θα δουλεύουμε ασφαλισμένοι σε πλήρως αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες.
Αν όλα αυτά σου ακούγονται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αν δεν έχεις καταλάβει καμία διαφορά στη «μετα-μνημονιακή» εποχή, έλα να συζητήσουμε πέρα και έξω από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, έλα να πούμε πως όντως την παλεύουμε ( και να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε πως θα θέλαμε όντως να ζούμε και τι θα κάνουμε γι’ αυτό.

 

Oμιλητές θα είναι ο Apostolos Kapsalis [Ερευνητής εργασιακών σχέσεων στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ] και ο Elias Ioakimoglou [Οικονομολόγος, ερευνητής στο ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ].

Θα συζητήσουμε για τον «μύθο» της «μεταμνημόνιο» εποχής, όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση. Τις εξαγγελίες της για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου.
Θα συζήτησουμε όμως πρώτα και κύρια για την εργασιακή πραγματικότητα και πώς αυτή διαμορφώνεται σε επίπεδο νέας γενιάς.
Για τους μισθούς χαρτζιλίκια, για την ανεργία και την επισφάλεια που κυριαρχούν στους χώρους δουλειάς μας.
Για το πώς καλούμαστε να αγωνιστούμε ως νεολαία απέναντι σε ένα καθεστώς φτώχειας και απογοήτευσης.
Για το πως οργανωνόμαστε για να ανατρέψουμε αυτή την δυσοίωνη πραγματικότητα.

-Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ.

Be there!»
#g400