Κινητοποίηση στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Ελευσίνα [φωτό]

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής

Το απόγευμα της Κυριακής 17/12 πραγματοποιήθηκε πορεία στην Ελευσίνα προς το χώρο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη Δυτική Αττική, όπου παρευρισκόταν σύσσωμη η κυβέρνηση. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν συλλογικότητες, σχήματα και φοιτητικοί σύλλογοι (ΤΕΙ Αθήνας) ως διαμαρτυρία σε διάφορες πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης (πλημμύρα της Μάνδρας, συγχώνευση τμημάτων στο ΤΕΙ Αθήνας, ανεργία – έκτακτο επίδομα – σχέδιο κατάργησης απεργίας).

Να ζήσετε εσείς με 400 ευρώ!

Στην κινητοποίηση συμμετείχαμε θέλοντας πολύ απλά να πούμε το εξής: Να ζήσει η κυρία Αχτσιόγλου αν θέλει με 400 ευρώ, να δούμε αν τα φέρνει βόλτα και μετά να αρχίσει να μοιράζει έκτακτα επιδόματα! Βάσει των επίσημων στοιχείων την τετραετία των δύο πρώτων μνημονίων (2010-2014) καταγράφηκε αύξηση κατά 45% στον αριθμό των εγγεγραμμένων άνεργων και μείωση κατά 47% στον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας. Σήμερα, ΜΟΝΟ ΤΟ 10% των ανέργων λαμβάνει το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Σε συνέχεια της πολιτικής του υποκατώτατου μισθού των 511,00 ευρώ μικτά, των μαθητειών και των 5μηνων voucher των ωφελούμενων και της ψευτοαπασχόλησης χωρίς καν ένσημα, σε συνέχεια της μετωπικής επίθεσης και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η κυβέρνηση έρχεται να μας πείσει ότι μπορεί κι άλλο, φέρνοντας το έκτακτο επίδομα-χαρτζιλίκι των 400 ευρώ για τους/τις άνεργους/ες.

Θερμή υποδοχή!

Η υποδοχή στους φοιτητές των ΤΕΙ που διαμαρτύρονται για την συγχώνευση τμημάτων στο ΤΕΙ Αθήνας θερμή όπως βλέπετε και από τον αστυνομικό κλοιό. Ο χώρος γύρω από το συνέδριο αποκλεισμένος σε μεγάλη ακτίνα και με συνεχείς ελέγχους στοιχείων από την αστυνομία.

Όσοι/ες εργάζονται και σπουδάζουν σήμερα έχουν αυτή την κυβέρνηση και τις επιλογές της απέναντι.

Συνεχίζουμε!