Κάντε μας μήνυση! – νέες μηνύσεις από την εργοδοσία της Vresnet κατά της απολυμένης εγκύου

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  • 69
  •  
  •  
  •  
  •  
    69
    Shares

 

 

Ο εργοδότης της Vresnet κύριος Ηρακλής Μπάμζας που απέλυσε την έγκυο Α.Μ., (η οποία δικαιώθηκε απέναντι του στα δικαστήρια) μηνύει τώρα την ίδια, τον Λ.Μ. και την Γ.Κ. συνδικαλιστές του σχήματος Radical IT στο ΣΕΤΗΠ και τους “ιθύνοντες” συλλογικοτήτων που δημοσιοποίησαν το γεγονός με δημοσιεύματα και αφίσες, αναφερόμενος συγκεκριμένα μεταξύ άλλων σε κείμενα και δράσεις της πρωτοβουλίας μας

 

Ο κύριος Ηρακλής Μπάμζας σχολιάζοντας κάτω από ανάρτησή μας σχετικά με την κατατεθείσα από πλευράς του μήνυση

 

Οι μηνύσεις όμως σε εργαζόμενους, απολυμένους, συνδικαλιστές, αλληλέγγυους έχουν κοντά ποδάρια.

Το ίδιο ισχύει και για όποιον προσπαθεί να πει ότι είναι παράνομη η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη, η δημοσιοποίηση περιστατικών αυθαιρεσίας και εργοδοτικής παρανομίας σε χώρους δουλειάς επιβάλλοντας την δική του «ομερτά».

Ειδικά όταν υπάρχει δικαστική απόφαση που έχει δικαιώσει την απολυμένη έγκυο (τότε) απέναντι στην αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά του.

Δεν θα μας κλείσει κανείς το στόμα μπροστά στην αδικία και την βαρβαρότητα στη δουλειά μας και τη ζωή μας.

 

Απόσπασμα της κατατεθείσας μήνυσης αναφερόμενο σε δράση της πρωτοβουλίας στην Καλλιθέα

 

Παραθέτουμε από σχετική ανακοίνωση του σχήματος Radical IT

«Το αστείο έχει παρατραβήξει: Πλέον οι μηνύσεις έχουν φτάσει τις τέσσερις (!) για την Αριστέα, και από δύο για τους άλλους δύο συντρόφους μας. Συν τοις άλλοις, στη μηνυτήρια αναφορά, την τιμιτική τους έχουν για ακόμα μία φορά το Radical I.T. και το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, καθώς ακόμα και τα εξής ονόματα συλλογικοτήτων: Attack, Generation 400, Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, και οι ιστοσελίδες: www.kallitheapress.gr, www.ergasianet.gr. Μάλλον κάποιος φαίνεται ότι έχει ενοχληθεί από τη δημοσιότητα που πήρε το γεγονός…

Ο μισάνθρωπος αυτός τύπος λοιπόν, αρνείται κάθε κατηγορία και έχει το θράσος να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία όλων λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης. Τι κι αν το συγκεκριμένο γεγονός εργοδοτικής αυθαιρεσίας το καταδίκασαν μέχρι και οι πέτρες, τι κι αν η πρόσφατη απόφαση του εργατικού δικαστηρίου δικαιώνει σε όλα την εργαζόμενη; ο “κύριος” αυτός έχει τον τρόπο και τα μέσα να επιμένει με μηνύσεις δεκάδων σελίδων. Μήπως να μήνυε και το δικαστήριο που δικαίωσε την εργαζόμενη; Αστειότητες…»

 

 

 

Η αλληλεγγύη μας θα συνεχιστεί! Γιατί είναι δίκαιη!

Μέχρι την πλήρη δικαίωση της Αριστέας, μέχρι την δικαίωση όλων των εργαζομένων – εγκύων που προχώρησαν σε αντίστοιχες καταγγελίες και για όσο εργαζόμενοι και εργαζόμενες θα δίνουν την μάχη απέναντι στους παραλογισμούς και την αυθαιρεσία των εργοδοτών διεκδικώντας τα δικαιώματα τους θα είμαστε δίπλα τους, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι, ως εργαζόμενοι, ως άνεργες, ως μια νέα γενιά που δεν θέλει να συνηθίσει την σημερινή εξαθλίωση και κανιβαλισμό.