Ενημέρωση | Απόλυση διανομέα από καφετέρια επειδή δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων!

Ας το να γνωστοποιηθεί!
  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
    58
    Shares

 

Κακές συνήθειες

 

Το «κακό αυτό συνήθειο» των εργοδοτών να απολύουν ή να απειλούν με απόλυση όποιον/α δεν επιστρέφει το δώρο χριστουγέννων που νομίμως δικαιούται φαίνεται ότι καλά κρατεί σε ορισμένες επιχειρήσεις, παρά τον σχετικό ξεσηκωμό που υπήρξε για αντίστοιχες περιπτώσεις μέσα στις γιορτές. Έτσι, στην Λάρισα, όπου πριν λίγες εβδομάδες μας είχε απασχολήσει αντίστοιχο περιστατικό με άλλη επιχείρηση, επιστρέφουμε με μία από τα ίδια.

 

Εργαζόμενος απολύθηκε από την καφετέρια DE-TOX επειδή δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων. 

 

Μάλιστα η εταιρία ισχυρίζεται ότι ο λόγος ήταν ότι απλώς δεν έβγαινε οικονομικά, την ίδια στιγμή που έχει αναρτήσει ήδη αγγελία για την ίδια θέση.

Η χυδαιότητα σε όλο το μεγαλείο και η επιτομή της «ανακύκλωσης». Μόλις ο εργαζόμενος παλιώσει λίγο, αποκτήσει δικαίωμα στο δώρο και στην αποζημίωση απόλυσης τότε τον σουτάρουμε με συνοπτικές διαδικασίες και παίρνουμε άλλον φρέσκο και φτηνό από τον κουβά της ανεργίας.

Αυτή η πρακτική που δεν συμβαίνει μόνο σε αυτήν την επιχείρηση προφανώς και μόνο στην Λάρισα, πρέπει να σταματήσει και το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι η καταγγελία, η δημοσιότητα και η ενημέρωση. Το δεύτερο βήμα είναι η οργάνωση, η δράση, η κινητοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη στον καθένα και στην κάθε μία που βρίσκεται στην θέση του/ης απολυμένου/ης.

 

Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν.Λάρισας «καταγγέλλει την παράνομη, εκδικητική απόλυση διανομέα που με άλλους συναδέλφους του αρνήθηκαν να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων στην εργοδοσία του καφέ DE – TOX στην οδό Κενταύρων. 

Η εργοδοσία του DE- TOX επικαλείται για την απόλυση ότι «δεν βγαίνει» οικονομικά, ενώ θα «βγαίνει» με την πρόσληψη άλλου όπως δείχνει η σχετική αγγελία σε εφημερίδα της Λάρισας.

Η δημοσιότητα με την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την περίοδο των εορτών, ανάγκασε την εργοδοσία σε προσωρινή αναδίπλωση. Αναγκάστηκε και το υπουργείο εργασίας να ανακοινώσει για επικοινωνιακούς λόγους ότι στην ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων έπιασαν μια μαϊμού στον επισιτισμό.   
Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης και καλούμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει άμεσα για το ζήτημα.

Φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις για όσους δεν πήγαν με τη «γραμμή της εταιρείας».
Η ασυδοσία και η επιθετικότητα της εργοδοσίας πατάει στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας στον κλάδο του επισιτισμού και σε όλους τους κλάδους, που νομοθέτησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατ΄εντολή των μονοπωλιακών ομίλων και της Ε.Ε. για φτηνότερη εργατική δύναμη και μεγαλύτερη κερδοφορία.

Καλούμε τους συναδέλφους να διώξουν το φόβο. Να οργανωθούν στο Συνδικάτο. Οργανωμένα, συλλογικά να παλέψουμε για υπογραφή της κλαδικής  συλλογικής σύμβασης εργασίας, να υπερασπίσουμε τη ζωή μας να διεκδικήσουμε τις απώλειες και όλα όσα μας αξίζουν